Новините тази седмица са кратки, но със сигурност няма забавяне, плюс има нов член на екипа, който да приветстваме…
Общ напредък
Първо, сме щастливи да приветстваме Роланд Шервин като най-новия член на екипа на MaidSafe. Роланд започна тази седмица и вече навлиза в кода с много положителна енергия. Ще го оставим да се представи по-долу.
@Anselme поставя последните щрихи на предаването, чиято цел е да се увери, че новоизбраните Старейшини имат всичката правилна информация, ключове и така нататък. Това е “почти готово” от известно време, но изчаква членството, което обхваща новите възли, присъединяващи се към Секцията, управлението на капацитета, изхвърлянето на неработещи възли или намаляването на възрастта на възлите и повишаването на Възрастните до Старейшини - което отне повече време отколкото се надявахме. Въпреки това вече определено виждаме светлина в края на този конкретен тунел.
Междувременно @bochaco разглежда кода на нашия портфейл с цел да го интегрира в API-то на Safe мрежата, така че да работи с новите типове данни с множество карти и DBC. Събрал е няколко прости CLI команди, за да позволи на потребителите да управляват портфейлите си. Той и @dirvine също разследват WASM и HTTP/3, за да проверят потенциала им за опростяване на мрежата в бъдеще.
@yogesh състави стратегия за тестване за следващите етапи на разработка. Вътрешни неща засега, но наистина би трябвало да помогнат с някои от аномалиите при тестване, които изпитваме.
@qi_ma намери и поправи грешка, която може да е задържала промени в членството. Възрастните не са се актуализирали непременно до най-новия SAP правилно, което би могло да причини различни проблеми с нарастването на секциите.
И накрая, бихме искали да признаем и оценим работата и отдадеността на @danda към DBC, и по-специално компонента за заменяемост, към който той има голям принос. Пътищата на Дан и MaidSafe се разделиха. В момента той има различен набор от приоритети и ще ги последва. Но му желаем всичко най-добро в каквото и да насочи талантите си.
И сега към Роланд
Добър ден на всички! Аз съм @roland и се присъединих към MaidSafe като младши програмист. Завърших електроинженерство, но по-късно разбрах, че програмирането е моята област на интерес. Така че поех по този път и оттогава съм влюбен в него. Работих като React разработчик, преди да се присъединя тук.
Първият път, когато чух за биткойн беше през 2017 г. и това драстично промени начина, по който гледам на света. Оттогава съм напълно влюбен в концепцията за децентрализация и как тя може да промени света към по-добро. И е сюрреалистично да работя върху Safe Network с хора с единомислие, които споделят същите ценности като моите.
Преводи:
English
Russian ;
German ;
Spanish ;
French
- Официален сайт на Safe Network
- Обобщено представяне на Safe Network
- Safe Network Фундаменти
- Карта на проекта
- Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
- Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
- Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България